Dnes je pondělí, 23. října 2017, svátek má Sabina

Ve Veletě pálili čarodějnice a letěli vrtulníkem

Ve Veletě pálili čarodějnice a letěli vrtulníkem Jestli lze klientům Velety něco závidět, pak je to určitě počet a především zajímavost akcí, které pro ně pracovníci tohoto stacionáře v Kohoutovicích připravují. Konec dubna byl opravdu bohatý. V úterý 29. jsme pálili čarodějnice. Kromě návštěvy ze spřáteleného stacionáře Gaudio na Schodové ulici a početnou skupinu žáků ze ZŠ Chalabalova přijal naše pozvání také starosta městské části Petr Šafařík. Od plesu Velety uběhly už 2 měsíce, ale s panem starostou jsme byli hodně v kontaktu i v tomto mezidobí. Starosti sociální služby si často žádají pomoc od místní samosprávy, a my v Kohoutovicích jsme rádi, že vedení zdejší radnice si uvědomuje potřebnost našeho konání.

Čarodějnice pálíme každý rok, je to akce sice významná, ale už tradiční. Zato druhý den přišli klienti do Denního stacionáře obzvlášť natěšení. Šli jsme se podívat na letiště do Tuřan, přesněji řečeno na stanoviště záchranářských vrtulníků firmy Alfa-helicopter, s.r.o. Tato firma nám právě na únorový ples darovala sponzorský dar - 15.minutový let vrtulníkem pro 2 osoby. A právě dnes se let uskuteční. Bez nadsázky lze říct, že na dnešní den Miluše Hlavicová, Olda Malý a Světlana Jancová (nakonec tedy 3 klienti) nikdy nezapomenou. Proletěli se nad Brnem v záchranářském vrtulníku. My ostatní jsme jim ze země mávali a přáli šťastnou cestu.

Šťastnou cestu nejen vzduchem ve výjimečný den, ale především ve všední dny po zemi přejeme všem naším klientů a snažíme se pro to udělat maximum. Daří se nám to díky pomoci okolí - místním i vzdáleným úřadům, okolním institucím (například již zmiňované ZŠ Chalabalova), ale také sponzorům, bez kterých to v sociálních službách opravdu nejde.

PhDr. Lukáš Karnet
vedoucí Denního stacionáře