Zahradní slavnost 2022

2022 / srpen

Po dvou letech covidového strádání jsme se konečně všichni pracovníci, klienti, rodinní příslušníci a přátelé našeho spolku mohli sejít na naší malebné zahradě a sledovat vzájemné úsměvy bez „vkusných“ roušek či respirátorů. Navíc nám přálo počasí, takže jsme provětrali své letní outfity, pochlubili se opálenou kůží, vesele se bavili, poslouchali dobrou hudbu, ochutnali dobré jídlo a osvěžující pití.

Co se týká kulturního programu, bylo opravdu na co koukat. Celé odpoledne se neslo v tanečním duchu, kdy kvalitní reprodukovaná hudba vytáhla většinu zúčastněných na přírodní trávníkový parket, kde předváděli nebývale okouzlující kreace. Následné přestávky k občerstvení a nabrání čerstvého dechu pak vyplnila precizně nacvičená vystoupení klientů, kteří se projevili jako zdatní zpěváci, herci i tanečníci. Všechna předvedená čísla byla živelná a prožitá naplno, díky čemuž na konci po právu následovala odměna v podobě bouřlivého potlesku nadšeného publika.

Třešničkou na tomto společenském letním dortu potom byla návštěva dvou významných osobností z kulturního a veřejného prostoru, a to zpěváka Jiřího Helána a starosty městské části Brno Kohoutovice Bc. Jakuba Hrušky, kteří s námi vždy ochotně spolupracují. Oba dva si i přes své mimořádné vytížení na nás velmi rádi a ochotně našli chvíli, z čehož jsme měli velkou radost. Pan Helán navíc obohatil svou návštěvu více než hodinovým pěveckým vystoupením, které všechny přítomné zvedlo ze židlí a donutilo k tanci i zpěvu.

Jak je tedy patrno, vážení přátelé, tak s mírnou dávkou neskromnosti můžeme říci, že náš spolek v těchto krásných teplých dnech nezahálel ani na chvíli. Doufám, že jste na tom podobně, žijete naplno jako my a brzy se s vámi potkáme u nás, u vás, nebo na jakékoliv zajímavé akci.

Krásné dny prožité s úsměvem přeje Vaše Veleta.

foto č.1: Zahradní slavnost 2022
foto č.2: Zahradní slavnost 2022