Dnes je pátek, 23. června 2017, svátek má Pavla

Historie a důvody založení :

Sdružení Veleta, o.s. (od 15.12.2015 z.s.) vzniklo dne 31.7. 2007 registrací stanov na Ministerstvu vnitra. Bylo založeno za účelem zajištění pokračování plného rozsahu provozu Denního stacionáře a Domova pro osoby se zdravotním postižením v Brně Kohoutovicích poté, co k 31.12.2007 bylo jeho provozování ukončeno ze strany Nadatio Samaritanus - Sdružení Samaritán, o.s.

Sdružení Veleta - budova stacionáře

Sdružení Veleta - pohled na budovu stacionáře ze zahrady

Poslání, činnost a cíl sdružení :

1. Posláním sdružení je přispívat k zabezpečení zdravotní a sociální péče sociálně slabým skupinám obyvatel, podporovat volnočasové aktivity, provozovat klubovou zájmovou, kulturní a vzdělávací činnost a tak pomáhat především zdravotně postiženým spoluobčanům.

2. Posláním sdružení je také pomáhat zdravotně postiženým v návratu a uplatnění ve společnosti rozvíjením různých možností pro jejich pracovní a sociální rehabilitaci.

3. Sdružení napomáhá zdravotně postiženým občanům k prožívání důstojného a plnohodnotného života. Ve spolupráci se státní správou a samosprávou se zaměřuje zejména na oblasti, kde je shledána největší potřeba.

4. Sdružení nemá ambice suplovat činnost institucí, do jejichž kompetence zdravotní a sociální otázky spadají, snaží se spíše o doplňování jejich činností.

5. K naplnění tohoto poslání sdružení spolupracuje s českými a mezinárodními organizacemi i jednotlivci.

6. Hlavním cílem organizace je poskytování komplexu služeb přispívajících ke zlepšení nebo udržení přijatelné kvality života občanům se zdravotním postižením.

Organizace má místní působnost - Brno a okolí.