Letní pobyt v Březejci

2015 / červenec Autor: Olga Matejovová, vedoucí sociálních služeb

obrázek

Poslední týden v červenci jsme opět jeli s našimi klienty na rekondiční pobyt. Všichni klienti se na pobyt moc těšili, takže jim nevadila ani komplikovanější doprava, místo celé cesty vlakem, byl přestup z autobusu v Kuřimi. Nevadila ani cesta pěšky (dva kilometry je pro handicapované poměrně dost) z Ořechova u Žďáru nad Sázavou do rekreačního areálu v Březejci, neboť všichni klienti se na tuto "letní" dovolenou nesmírně těšili.

Dětské středisko Březejc se nachází v krásném prostředí Vysočiny, daleko od městského ruchu a shonu. Krásné prostředí, skvělá kuchyně i ochotný personál - to vše přispělo k pohodě během pobytu.

V letošním roce se pobytu zúčastnilo 17 klientů Denního stacionáře a Domova pro osoby se zdravotním postižením.

V letošním horkém létě jsme měli trošku smůlu, protože počasí bylo proměnlivé, mraky, přeháňky, pár dní i slunečno. Ani déšť nám náladu nepokazil - to jsme si zazpívali, zahráli kulečník. Sluníčko nám dopřálo i koupání a procházky. Došlo i na táborák, pršelo trochu i na táborák, ale i tak jsme si stihli opéct špekáčky a zazpívat trampské písničky.

Houby sice bohužel nerostly, ale při procházkách jsme se namlsali ostružin a malin.

Celý pobyt rychle utekl, takže klientům se nechtělo ani zpět do Brna.

Chtěli bychom poděkovat našim sponzorům, firmě Alfa Helicopter a Ing. Miroslavu Hoškovi, kteří významně přispěli na pobyt, takže i díky jim se spousta klientů mohla tohoto krásného pobytu zúčastnit.

Fotogalerie

foto č.1: Letní pobyt v Březejci
foto č.2: Letní pobyt v Březejci
foto č.3: Letní pobyt v Březejci

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR