Podesáté v rytmu hudby a víru tance

2023 / únor

obrázek

Ruku na srdce drazí přátelé a kamarádi. Kdo z Vás má doopravdy rád počáteční měsíce roku, a to konkrétně únor? Ne že by na něm bylo něco špatného, jen chudák nepobral příliš krásy. Je krátký, studený, málokdy bílý a každým dnem nám dává najevo, že jaro je ještě daleko. Jedna věc je na něm ale přesto úžasná a my ho za to zbožňujeme. Každý rok se totiž během něj pořádá ples našeho stacionáře a nejinak tomu bylo i letos. Navíc tento ročník se pyšnil prvními kulatinami, takže touha uspořádat něco výimečného nás hnala dopředu. Pravdou je, že jsme si kvůli době covidové museli téměř tři roky počkat, ale o to byla naše chuť si ho užít větší.

Všechna tato sláva se pak odehrála ve čtvrtek 23.2.2023 od 17.30 v tradičních prostorách jídelny ZŠ Chalabalova 2 v Brně Kohoutovicích, které nám nezištně a bezplatně zapůjčilo její vedení, za což jsme byli neskonale vděčni. Díky nim a pod záštitou pana starosty Bc. Jakuba Hrušky který se kvůli pracovním povinnostem nemohl zúčastnit, jsme se tak mohli během odpoledne ponořit do společenského veselí. Pro návštěvníky bylo připraveno kvalitní jídlo rozmanitých chutí, vína dvou bíločervených barev i bohatý kulturní program hodný této události. K hudbě a poslechu k naší velké radosti hrála velmi schopná dvojice pedagogů zmíněné školy, kteří se na čtyři hodiny se šarmem sobě vlastním sebevědomě proměnili v nejlepší kohoutovické diskžokeje.

Zmíněný kulturní program pak reprezentovala vystoupení externích hostů a klientů stacionáře, která udržovala plesovou náladu v nejvyšším možném bodě odlehčené zábavy. A že bylo kromě okouzlujících žen a náležitě upravených mužů na co koukat. Během odpoledne vystoupila například brněnská taneční skupina Abanico s veselou dobovou polkou, a nestárnoucí pan Jiří Helán všechny pohladil nezaměnitelným zpěvem nestárnoucích hitů.

Klienti stacionáře si potom k překvapení všech střihli jako suverénní tanečníci jednu taneční Pomádu a jako neohrožení zpěváci absolvovali za zvuku hudby pana Mládka cestu rychlíkem z Opavy do Prahy. Za všechna vystoupení byli umělci oceněni mohutným aplausem, který je pouze utvrdil v tom, že lepší publikum byste ten večer v Brně hledali těžko. Zlatým hřebem pak byla bohatá tombola složená z klientských výrobků a štědrých darů přátel našeho stacionáře. 40 cen postupně zmizelo za nadšeného jásotu celého sálu i samotných výherců a jako bonbónek byl vydražen tanec s paní Veronikou Bartovou, která na měla na této tombole největší zásluhu.

Celá akce pak končila za odchodu nadšených účastníků ve 21.30 s příjemným příslibem, že příští rok se musíme všichni opět sejít. Tak snad se nám to povede a na následující únor se i přes jeho zimní nevlídnost budeme opět plesově těšit. Třeba i s Vámi, milí přátelé.

S pozdravem a přáním krásného dne Vaše Veleta.

Fotogalerie

foto č.1: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.2: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.3: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.4: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.5: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.6: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.7: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.8: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.9: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.10: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.11: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.12: X. ročník společenského plesu Sdružení Veleta

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR