Překvapení není nikdy dost

2023 / únor

Život v sociálním zařízení má spoustu kladů a výhod, který klientům zajišťuje stabilitu, ale mnohdy může sklouzávat ke stereotypu, kdy se věci dějí stále stejně. Každá změna je pak vítaným osvěžením, které klienti přijímají s otevřenou náručí. Pokud má navíc tato změna nádech něčeho naprosto nečekaného, tak se výsledná radost ještě násobí a vznikají z toho nezapomenutelné vzpomínky.

Přesně takové překvapení čekalo na klienty v úterý 21.2.2023, kdy do našeho stacionáře zavítala zcela spontánně herečka Vanda Hybnerová, aby se podívala na provoz a život v sociálním zařízení tohoto typu. Podívala se na probíhající program reprezentovaný nácvikem tance na připravovaný ples, prošla si zázemí klientů a dozvěděla se, jakou práci obnáší péče o lidi s různými druhy handicapu. Na oplátku klientům ochotně odpovídala na otázky týkající se její herecké profese a přiblížila jim práci na divadle či televizi.

Výsledkem pro všechny zúčastněné byla přátelská atmosféra a příjemné zjištění, že i takto populární člověk je jen obyčejná veselá žena, která se ráda směje v sympatickém kolektivu s ostatními. Celé dopoledne se tak neslo v duchu velmi dobré uvolněné nálady, které bylo u společné kávy a povídání s paní Vandou plný stacionář. Jako bonus za naše srdečné přijetí jsme pak byli pozváni do ateliérů televizního seriálu Ulice, abychom viděli hereckou práci přímo naživo. S radostí jsme přijali a těšíme se, až Vám ji v dalším článku budeme moci přiblížit.

S pozdravem a přáním krásného zimního dne Vaše Veleta

foto č.1: Překvapení není nikdy dost