Emil pomáhá

2018 / říjen Autor: Veronika Horáčková, Dis, Sdružení Veleta, z.s.

obrázek

Ve čtvrtek 18.10.2018 navštívil poník Emil společně s paní Veronikou Sdružení Veleta. Program byl určen pro klienty z denního stacionáře a také pro klienty z domova pro osoby se zdravotním postižením. Na tuto akci jsme se velice těšili.

Na úplném začátku programu se nám představila paní Veronika a pověděla nám základní informace o Emilkovi. Po představení si klienti poníka hladili. Bylo na nich vidět, jak jsou spokojeni. Paní Veronika přišla s Emilkem i za kliety, kteří jsou imobilní. Dále si klienti mohli vyzkoušet vykartáčovat poníka a nazdobit mu hřívu různými sponečkami.

V druhé polovině programu nachystali klienti různé překážky ( plastové láhve, vršky od lahví, igelitový sáček) a každý z nich si mohl vyzkoušet vést poníka přes tuto překážkovou dráhu. Zvládli to všichni naši klienti na výbornou.

Přístup paní Veroniky ke klientům je skvělý. Je velmi empatická, profesionální a je vidět, že ji tato práce velmi baví. Děkujeme i Emilkovi za jeho trpělivost a třeba se někdy zase uvidíme.

Fotogalerie

foto č.1: Emil pomáhá
foto č.2: Emil pomáhá
foto č.3: Emil pomáhá
foto č.4: Emil pomáhá
foto č.5: Emil pomáhá
foto č.6: Emil pomáhá
foto č.7: Emil pomáhá
foto č.8: Emil pomáhá

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR