Cesta na vrchol je dřina - hlavně v hlavě

2022 / září Autor: Lukáš Brož

obrázek

Každý z nás má v životě spoustu snů, tužeb a přání. Některé se nám splní, jiné zůstanou v oblasti představ a za některými si musíme jít cílevědomě sami navzdory všem překážkám, které nám stojí v cestě. Ať tak či onak jsou právě naše vůle společně s nadšením mnohdy ty hlavní ingredience, které nás ženou dál a příjemným způsobem nás nutí být lepšími a překonávat sami sebe. Pravdou je, že ty největší handicapy máme mnohdy v hlavě, díky čemuž nám uniká, že už samotná cesta je důležitější než cíl. O to cennější pak bývá setkání s lidmi, kteří šli svým snům vstříc a díky své píli spojené s vytrvalostí dosáhli vrcholu.

I nám se ve středu 21.9.2022 podařilo potkat takového člověka, a to konkrétně ve světě sportovním. Jmenuje se Jiří Procházka, je mistrem smíšených bojových umění MMA, pochází z malé vesničky vedle Miroslavi na Moravě a studoval na sportovní střední škole v Brně. Při tomto studiu se začal věnovat bojovým sportům a následně našel útočiště v tělocvičně na Vinohradech, kde se pomocí několikaletého tvrdého tréninku propracoval až k titulu šampiona v polotěžké váhové kategorii organizace UFC.

A právě do tohoto cvičebního svatostánku pozval náš stacionář, abychom se s ním setkali, popovídali si o životě profesionálního sportovce, zhlédli ukázky techniky boje a načerpali inspiraci ve vnitřní houževnatosti, která nám následně pomáhá i v osobním životě. Pan Jiří nám ve všem vyšel ochotně vstříc a během téměř dvouhodinové návštěvy se nám věnoval se vší energií, což pro zúčastněné bylo nevšedním zážitkem.

Trpělivě zodpovídal všechny naše dotazy, ukázal nám, jak vypadá opravdový boj v aréně, nešetřil podpisy do našich připravených obrázků s jeho podobiznou a jako bonbónek jsme si nakonec střihli aktuální společnou fotografii, ze které bylo cítit radostnou a přátelskou atmosféru na míle daleko.

Shrnuto podtrhnuto se toto sportovní dopoledne povedlo náramně a každý z nás si odnesl spoustu nezapomenutelných zážitků spojených s vědomím, že když člověk chce, může dokázat cokoliv. Kéž by takových motivačních chvil bylo v našich životech co nejvíce. Vždyť úsměv spojený s dobrou náladou jsou nejlepšími spojovacími a tmelícími prvky pro každého.

S přáním krásného podzimního dne Vaše Veleta.

Fotogalerie

foto č.1: Cesta na vrchol je dřina - hlavně v hlavě

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR