Není ulice jako Ulice

2023 / duben

obrázek

Krásný jarní den drazí kamarádi, dnešní článek začneme netradičně krátkou úvahou, která následně přejde k veselému happyendu. Určitě mi dáte za pravdu, že pro oddaného sportovního nebo kulturního fanouška není krásnější odměna než případné setkání se svými idoly. Přejeme jim vítězství v hokejových zápasech, posloucháme jejich hudební hity nebo s nimi v našem případě každý týden prožíváme jejich radosti i starosti na televizní obrazovce. S napětím čekáme na každý další díl, probíráme s kamarády pohnuté osudy našich hrdinů, lepíme si plakáty na stěny svého pokoje a v duchu doufáme, že se s nimi jednou uvidíme tváří v tvář.

Přání je to většinou troufalé a mnohdy obtížně dosažitelné, ale světe div se, klientům našeho stacionáře se takové splnění tajného snu podařilo. Lépe řečeno se jim na chvíli poštěstilo projít skrze obrazovku a nahlédnout přímo pod pokličku resp. do kuchyně jejich oblíbeného seriálu Ulice. Díky již dříve zmíněné návštěvě herečky Vandy Hybnerové jsme totiž dostali pozvání do ateliérů televize Nova v Praze, a tak jsme si pěkně zblízka mohli prohlédnout místa, kde se zmíněný seriál tvoří.

Tato příležitost se nedá odmítnout, a tak jsme se dne 18.4.2023 vydali krásným bezbariérovým autobusem do hlavního města. Tam jsme byli velmi přátelsky společně přivítáni hlavní producentkou seriálu Janou Maršíkovou a herečkou Vandou Hybnerovou, kterým klienti jako poděkování předali vlastní ručně zhotovené výrobky. Obě dámy byly potěšeny, a tak nás velmi rády následně provedly kulisami, kde se natáčí všechny díly seriálu Ulice. Vysvětlily nám postup při natáčení, hrdinně přijímaly nečekané komplimenty a trpělivě odpovídaly na naše zvídavé a mnohdy záludné otázky.

Prošli jsme si tak s nimi jak interiéry, tak venkovní exteriéry a v obou případech obdivovali neuvěřitelnou reálnost kulis, které jsou na první pohled k nerozeznání od skutečnosti. Během této prohlídky jsme navíc byli obdarováni suvenýry s tématikou seriálu a jako bonus natočeni do reportáže sobotního vysílání Snídaně s Novou, kde se klienti mohli následný víkend zhlédnout.

Po absolvování prohlídky nás potom čekal velmi chutný oběd v místním cateringu a jedno velmi milé překvapení v podobě setkání se všemi herci, kteří v daný den natáčeli. Musíme říct, že přístup všech zúčastněných byl neuvěřitelně vstřícný, takže naši klienti z tohoto setkání odcházeli s množstvím fotek, podpisů, ale hlavně úsměvů a neopakovatelných zážitků.

Třešničkou na tomto pomyslném dortu pak bylo pití na účet produkce seriálu a neuvěřitelně přátelský přístup veškerého personálu starající se o provoz. Každý pracovník od hlavní producentky po obsluhující servírku cateringu byl veselý a ochotný splnit každé naše pomyslné přání. Odjíždět s takovým pocitem byla neuvěřitelná radost a každý u nás si toho velmi vážil.

Cesta zpět se tak stala vtipnou a hlavně hlasitou jízdou, při které si všichni sdělovali své nově nabité zážitky, takže dvouhodinová jízda utekla jak mávnutím kouzelným proutkem. Všechna tato pozitivní nálada pak byla jen důkazem toho, že fanouškovské sny se mohou plnit, pokud člověk opravdu věří. Snad se nám to časem opět poštěstí nebo naopak jako poděkování pozveme všechny zmíněné zaměstnance seriálu Ulice k nám, aby věděli, jak vesele to chodí u nás. Po tomto výletě plného nezapomenutelných dojmů si můžeme skromně říct, že možné je všechno.

Tak věřte a ať se vám všem plní všechny vaše tajné sny. To vám přeje vaše Veleta z.s.

Fotogalerie

foto č.1: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.2: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.3: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.4: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.5: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.6: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.7: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.8: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.9: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.10: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.11: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.12: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.13: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.14: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.15: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.16: Ateliéry seriálu Ulice
foto č.17: Ateliéry seriálu Ulice

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR