Veleta v příjemném zajetí vánočních pohádek a zvyků

2023 / prosinec

obrázek

Tak jako každý rok se i v letošním předsvátečním čase konalo společenské veselí nazvané „Vánoční den“ v podobě besídky klientů pro rodinné příslušníky a přátele naší organizace. Vše se uskutečnilo 19. prosince v prostorách denního stacionáře, které se na více než hodinku a půl změnilo na koncertní pódium, taneční parket, filmový kinosál a divadelní jeviště plné přirozených i nadpřirozených pohádkových postav. Programová nabídka byla více než štědrá, což způsobilo, že návštěva diváků byla více než hojná.

Své kroky do našeho zařízení tak nasměroval i pan starosta městské části Brno – Kohoutovice pan Bc. Jakub Hruška a místostarosta Ondřej Švéda MSc. Všichni pak se zatajeným dechem a úsměvem na tváři sledovali, jak klienti před zaplněným hledištěm zpívali a hráli koledy na flétnu, tančili vánoční tance a v pohádkovém představení skákali v rolích čertů, princů, princezen, loupežníků a králů z pohádky do pohádky.

Zlatým hřebem pak byla světové filmová premiéra pohádkového příběhu Mnoho povyku pro nic, který profesionálním, a přitom zábavným způsobem sepsali a zrežírovali pracovníci Tomáš Makovský a Tomáš Ocilka. Téměř 20 – minutový snímek byl plný legrace, napětí, výborných hereckých výkonů a speciálních efektů beroucích dech. Všichni přítomní se skvěle bavili a užili si kulturní dopoledne se vším všudy. Bonusem na konci pak byla velmi dojemně sestříhaná foto prezentace pracovnice Nikoly Čechové, která diváky provedla celým rokem 2023 a ukázala akce, které klienti absolvovali.

V odpoledních hodinách pak všeobecné veselí pokračovalo v přilehlé jídelně, kde se díky kvalitnímu zpěvu pana Jiřího Helána všichni pohupovali v rytmu znějících písní, a to jak na parketu, tak u prohýbajících se stolů. Dobrá nálada všech účastníků našeho vánočního dne pak byla podpořena gastronomicky fenomenálním občerstvením slaného i sladkého rázu.

I díky tomu ve spojení se sdílením zážitků se celý den nesl v příjemném duchu a každý si vnitřně přál, aby nikdy neskončil. A i když s odbitím čtvrté hodiny odpolední dozněl poslední tón a zavřeli se dveře za posledním návštěvníkem, všichni odcházeli s fajn pocitem a přesvědčením, že příští rok si takovou akci musíme znovu zopakovat. Setkání a trávení společného času s přáteli se totiž nesmí zanedbávat, a to nejen o Vánocích.

Krásné Vánoce a šťastný Nový rok vám přeje Vaše Sdružení Veleta z.s.

Fotogalerie

foto č.1: Vánoční den
foto č.2: Vánoční den
foto č.3: Vánoční den
foto č.4: Vánoční den
foto č.5: Vánoční den
foto č.6: Vánoční den
foto č.7: Vánoční den
foto č.8: Vánoční den
foto č.9: Vánoční den
foto č.10: Vánoční den
foto č.11: Vánoční den
foto č.12: Vánoční den
foto č.13: Vánoční den
foto č.14: Vánoční den
foto č.15: Vánoční den

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR